SoapSocceria tanskalaisittain Utajärvellä

Tänä vuonna  valtakunnan puhtoisinta peliä pelattiin Utajärvellä 13.7.2019. Tällä kertaa SoapSoccer SM-turnauksessa oli mukana 15 joukkuetta. Livahtipa mukaan vähän kansainvälisyyttäkin, kun areenalla pelasi kahdessa ottelussa joukkue Tanskasta.

Keli oli varsinkin aamulla kolea, mutta onneksi päivän mittaan aurinko pilkisteli ajoittain pilvien raoista eikä sadepisaroitakaan tullut kuin korkeintaan yhden käden sormilla laskettava määrä. Kosteutta lisäsivät myös pelien tuoksinassa syntyneet areenan saippuavesiroiskeet.

Tunnelma lämpeni tietenkin päivän mittaan alkulohkojen edetessä pudotuspelejä kohti. Kun areenan vieressä oli peräkärrysauna vastoineen sekä pelaajien että yleisön käytössä, kenenkään ei tarvinnut ihan kylmissään värjötellä jos ei välttämättä halunnut.

Alkusarja pelattiin kolmessa viiden joukkueen lohkossa. Jokaisesta lohkosta puolivälieriin meni kaksi parasta ja kaksi parasta kolmanneksi lohkossaan sijoittunutta joukkuetta. Aamu avattiin tietenkin A-lohkon peleillä, jotka pelattiin yhteen pötköön, tämän jälkeen vuorossa oli B-lohko ja sitten – yllätys yllätys – oli vuorossa C-lohko.

Seuraavaksi pelattiin kaksi näytös- tai ystävyysottelua. Paikkakunnalla oli sattumalta mökkeilemässä puolisen tusinaa tanskalaista nuorta miestä. Kuultuaan tapahtumastamme he halusivat tietenkin pelata. Koska turnausohjelma oli lyöty lukkoon, he joutuivat tyytymään kahteen maaotteluun kahta eri turnausjoukkuetta vastaan. Pelit ajoittuivat sopivasti alkulohkojen ja pudotuspelien väliin. Näin osa jatkoon menneistä joukkueista sai pienen tauon palautumiseen ja pelisuunnitelmien hiomiseen.

Vastustajaksi Danish Dynamite sai ensin AC KiTu:n, joka pisti kiihkeästi tuulemaan juutteja vastaan. Maaleja syntyi tiuhaan tahtiin, mutta vieraskoreus vei lopulta selvän voiton, loppulukemat 10-5 tanskalaisille. Toisessa matsissa oli vastassa #parasparkkinen, joka oli turnauksessa lopulta hopealla. Ja taas tuli maalit juhlien kera samaan otteluun, vaikkakin hiukan siedettävimmin numeroin, 6-3 tanskalaisille. Voisi sanoa, että Danish Dynamite sai räjähtävän lähdön SoapSoccer –uralleen.

Näin ollen SoapSoccer SM-turnauksen historiassa pelattiin kautta aikain ensimmäiset kansainväliset ottelut. Ettei vain olisi ensimmäiset koko Suomessa? Vastassa Tanskaa edustaneella DD:llä oli kaksi kokenutta turnauksemme kisakävijää, jotka kunniakkaasti edustivat kesäisen tapahtumamme riehakkuutta. Voi varmaankin sanoa, että pelit olivat maaotteluita, joissa seurajoukkueet edustivat omia maitaan.

Kun edellä mainitut matsit oli pelattu, vuorossa oli seuraavaksi pudotuspelivaihe. Puolivälieristä jatkoon menivät Vanha Kunnon, #parasparkkinen, MDF ja AC KiTu. Tässä välissä joukkueiden annettiin huokaista hetki ennen välieriä ja mitaliotteluita. Ohjelmassa oli Vuoden  Juniorin palkitseminen.

Vuoden juniori

Valmentaja/Monitoimimies Juha Hahtosen piiitkän ja puisevan puheen jälkeen lopultakin selvisi, että edellisen vuoden 2018 vakuuttavin junnu FC Yli-Utoksen joukkueessa oli Eemeli Holappa. Hän oli osoittanut kauden aikana sitoutumisensa liikuntaan, urheiluun ja pelaamiseen kaikilla tarvittavilla osa-alueilla. Todellinen joukkuejunnu, jonka yksilösuorituksia kaikki seurat tarvitsevat.

Välierissä joukkueet selvittivät sen, ketkä pelaavat pronssista, ketkä kullasta ja hopeasta. SM-tittelistä kamppailivat lopulta MDF ja #parasparkkinen, pronssiottelussa oli Vanha Kunnon vastassaan AC KiTu.

Kiihkeät tuulahdukset heiluttivat maaliverkkoa vanhaan kunnon tyyliin KiTun päässä, lopputulos: Vanha Kunnon – AC Kitu 11 – 1. Epävirallisten pukukoppihuhujen mukaan KiTu menestyi paremmin jälkipeleissä paikallisessa esittävän taiteen mahdollistaneessa karaokeluolassa.

Varsinainen finaali oli perinteisesti varsin tasokas, kun enempi ajanvietepohjalta mukana olleet joukkueet olivat vaihtaneet soapsoccerin laulukuorohommiin. Maaleja tässäkin kamppailussa nähtiin, mutta ne jakautuivat huomattavasti tasaisemmin kuin monessa muussa matsissa. Lopulta voiton vei MDF, #parasparkkinen oli tällä kertaa toiseksi paras. Lopputulos MDF –  #parasparkkinen 6 – 4 .

Parhaat palkittiin, mitalit jaettiin ja muistoksi jäi hyvä mieli kaikille. Mukavan lisävivahteen turnaukseen toivat tanskalaiset vieraat ja turnaushistorian ensimmäiset maaottelut, seurat maidensa edustajina. Tällä kertaa Danish Dynamite oli rautaa, MDF otti SM-kultaa ja ainoastaan paikalta pois pysytelleet jäivät nuolemaan näppejään. FC Yli-Utos ja varsinkin junnut kiittävät kaikkia tavalla tai toisella mukana olleita!

Tietoja Torijaarittelija

Matkustaja sana-avaruudessa | Word Space Traveler
Kategoria(t): Kesätapahtuma, Liikunta, Urheilu Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.